Kontakt

Undrar du över något? Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig så fort som möjligt!

Eller ring oss

Jens Kollserud, CEO Symetri
Jens Kollserud CEO Symetri E-postjens.kollserud@symetri.com Telefon+46 70 875 19 20

Symetri ingår partnerskap med Tacton Systems

Symetri (tidigare Cad-Q), norra Europas ledande leverantör av CAD-, BIM- och BLM-/PLM-lösningar, tillkännagav den 29 mars 2016 att de ingått partnerskap med Tacton Systems (Tacton), global leverantör av lösningar för konstruktionsautomatisering och CPQ-lösningar (Configure Price Quote) för tillverkningsindustrin.

Symetri, norra Europas ledande leverantör av CAD-, BIM- och BLM-/PLM-lösningar, har ingått partnerskap med Tacton Systems (Tacton), global leverantör av lösningar för konstruktionsautomatisering och CPQ-lösningar för tillverkningsindustrin.

”Med detta partnerskap tar Symetri ytterligare ett steg när det gäller konstruktionsautomatisering och CQP, samtidigt som vi utökar vår expertkompetens och vårt tekniska kunnande på nya områden. Med hjälp av Tactons lösningar kommer vi att kunna leverera förstklassig teknik även inom dessa områden, vilket hjälper våra kunder att förbättra sin konkurrenskraft ytterligare”, berättar Jens Kollserud, VD på Symetri.

Genom partnerskapet blir Tactons lösningar även tillgängliga för Symetris kunder och genom att implementera Tactons lösningar för konstruktionsautomatisering och CPQ kan kunderna minimera behovet av omarbetningar och minska tidsåtgången vid offertförfaranden och tillverkning av anpassningsbara produkter.

”Vi är mycket imponerade av det arbete som Symetri har lagt ned på sina kunder och ser fram emot att arbeta tillsammans med dem som partner. Tack vare vårt nya partnerskap kan vi erbjuda en mycket stark lösning för konstruktionsautomatisering som komplement till Autodesks produkter i Norden och Storbritannien”, berättar Christer Wallberg, VD på Tacton Systems.

 

Om Symetri
Symetri är norra Europas ledande leverantör av CAD-, BIM- och BLM-/PLM-lösningar. Företaget grundades 1989 och har idag mer än 300 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. För ytterligare information, se www.symetri.se

 

Om Tacton Systems
Tacton Systems är världsledande leverantör av CPQ-lösningar (Configure, Price and Quote), även känt som mjukvara för sälj- och produktkonfiguration. Med Tactons lösningar blir det betydligt enklare att utveckla, konfigurera och sälja in produkter och tjänster. Lösningarna kan enkelt integreras i andra system och har standardkonfigurationer för många branschledande e-handels-, ERP-, CRM-, PDM-, PLM- och CAD-system. Tacton har sitt huvudkontor i Stockholm, medan kunder och återförsäljare finns över hela världen. Exempel på kunder som använder Tactons lösningar idag är ABB, Aker, Meyn Food Processing, Scania, Siemens och Toshiba. För ytterligare information, se www.tacton.com

 

För mer information:

Symetri
Jens Kollserud, VD

Phone: +46 70 875 19 20
Email: jens.kollserud@symetri.com

 

Tacton Systems
Christer Wallberg, CEO

Phone: +46 730 32 49 70
Email: christer.wallberg@tacton.com

Jens Kollserud, CEO Symetri & Director AEC Business Unit
Jens Kollserud CEO Symetri & Director AEC Business Unit E-postjens.kollserud@symetri.com Telefon+46 70 875 19 20