Kontakt

Undrar du över något? Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig så fort som möjligt!

Not found image

maj 2018 - GIS

Topodirekt är nu godkänt!

Lantmäteriet har godkänt TopoDirekt för det nya utbytesformatet Registerkarte-GML.

Snart lanseras TopoDirekt, en ny MBK-lösning anpassat efter svenska kommuners behov. TopoDirekt bygger på Topocad från Adtollo som klient, Sokigos ISM-lösning och Symetris Geodatakunskaper i databaser och är anpassat efter Svensk Geoprocess.

Genom samarbetet mellan Symetri, Adtollo och Sokigo har vi tagit tillvara på all kunskap som vi har i våra endkilda lösningar och är stolta att presentera en ny, gemensam lösning med det bästa från dessa världar.

Vi är glada att kunna meddela att TopoDirekt nu är godkänt av Lantmäteriet som leverantör av Registerkarte-GML!

Vad är Regiserkarte-GML? Registerkarte-GML används för att utbyta den information som ingår i registerkartan. I och med godkännandet kan våra kunder använda TopoDirekt och Geodatapaketet för att hantera datautbyte av den nationella registerkartan Lantmäteriet. Detta sker på ett standardiserat, kvalitetssäkrat och effektivt sätt. Leverans sker därmed enligt det nya DRK-avtalet, vilket säkrar den ekonomiska ersättningen från Lantmäteriet

Läs mer om TopoDirekt på topodirekt.se.

Turné Registerkarte-GML

Under våren är Lantmäteriet på turné i Sverige för att informera om det nya formatet och hanteringen kring detta. Vi är med för att visa hur man som leverantör har löst utmaningen med att ta hand om och hantera RegisterkarteGML i TopoDirekt. 

Anmälan till aktuella platser/datum:

Vi ses!