Kontakt

Undrar du över något? Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig så fort som möjligt!

Eller ring oss

Niklas Eriksson,
Niklas Eriksson E-postniklas.eriksson@symetri.com Telefon+46 21 17 25 62

Geodatapaketet för Svensk Geoprocess

Aktuell information om den nya databasmodellen.

september 2017 - GIS

Geodatapaketet för Svensk Geoprocess

Aktuell information om den nya databasmodellen.

 

Arbetet med anpassning av Geodatapaketet mot Svensk Geoprocess och pilotprojekt Nyköping har under sommaren intensifierats. Vi har börjat arbeta med de testversioner av Geodataspecifikationerna 3.0 som släpptes 15 juni och har lämnat in en första rapport med synpunkter till Svensk Geoprocess. Tidsplanen är att betaversion av databasen ska vara klar i mitten av september så att vi i början av oktober ska ha testkonverterat Nyköpings data och kan ha en webbvisning av nya Geodatapaketet anpassat för Svensk Geoprocess. Därefter väntar vi in den officiella av versionen 3.0 som släpps 1 november. Vi räknar med att Geodatapaketets kunder ska kunna gå över till den nya databasmodellen mot Svensk Geoprocess under våren 2018.

 

Förutom att du kommer kunna följa projektet fortlöpande i våra återkommande nyhetsbrev kan du också hitta information om Svensk Geoprocess här: https://www.lantmateriet.se/svenskgeoprocess. På Lantmäteriets hemsida om Svensk Geoprocess finns också en guide med tips och råd hur en kommun på bästa sätt kan förbereda sig inför en övergång till en databasstruktur baserad på Svensk Geoprocess: https://www.lantmateriet.se/sv/Om-Lantmateriet/Samverkan-med-andra/Svensk-geoprocess/guide-for-inforande/

 

Genom att framtagandet av databasmodell för Svensk Geoprocess är ett samarbete mellan Symetri och Sokigo kommer vi också finnas på plats under Sokigo Kommunträff i Stockholm den 16-17 oktober och visa hur långt vi hunnit i projektet.

Kontakt

Niklas Eriksson,
Niklas Eriksson E-postniklas.eriksson@symetri.com Telefon+46 21 17 25 62