Kontakt

Undrar du över något? Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig så fort som möjligt!

Eller ring oss

Andrew McMahon,
Andrew McMahon E-postAndrew.McMahon@symetri.com Telefon+44 79 70 79 25 55
Not found image

november 2016 - PLM - Product Lifecycle Management

BRUSH Electrical Machines säkerställer korrekta data med hjälp av Sovelia PLM

 

BRUSH Electrical Machines har beslutat sig för att implementera Sovelia, en Lean PLM-lösning från Symetri som gör det möjligt att utbyta konstruktionsdata inom hela företaget från en gemensam plats. Med Sovelia får BRUSH med andra ord tillgång till en enhetlig och tillförlitlig källa, där samtliga konstruktionsdata finns lättillgängliga för alla.

BRUSH tillverkar generatorer för kraftproduktion off-grid, dvs. utanför det vanliga nätet. Konstruktionerna bygger på utförliga och strukturerade materialförteckningar, som är integrerade i företagets affärssystem. Artiklar med långa ledtider måste utvecklas så snabbt som möjligt för att kunna beställas redan tidigt i processen. Konstruktionsritningar skapas och anpassas sedan vid behov.

 

”Den största utmaningen för oss var att hitta ett ersättningssystem till vårt befintliga, egenutvecklade PDM-system, där vi kunde fortsätta utbyta konstruktioner, BOM-listor och all annan relevant data och integrera informationen i våra olika affärssystem. En annan avgörande aspekt var att användare i hela verksamheten kunde garanteras tillgång till tillförlitlig och korrekt information i rätt format. Och det gällde naturligtvis inte endast vårt egna produktutvecklingsteam om ett 20-tal personer, utan även våra ”konsumenter” runtom i Europa, USA, Fjärran Östern, Mellanöstern och Australasien. Det var därför valet föll på Sovelia,” berättar Gareth Williams, IT-chef på BRUSH.

 

BRUSH har använt Autodesk Inventor sedan 2010 samt Autodesk Vault Professional för hantering av tillhörande konstruktionsdata. Programmen har varit länkade till företagets affärssystem för att kunna säkerställa synkronisering av konstruktions- och tillverkningsdata. Metadata samt tillhörande kvalitetshandlingar och konstruktionsdata hanterades av ett datahanteringsverktyg och kunde på så sätt delas mellan företagets olika avdelningar.

 

Med tiden har allt bättre system blivit tillgängligt och parallellt med den utvecklingen har BRUSH löpande försökt förbättra sin infrastruktur. Med Sovelia har man fått tillgång till en lösning som gör det enkelt att utbyta data i olika format och dela information i och mellan olika affärssystem.

 

Sovelia är en Lean PLM-lösning från Symetri, särskilt utvecklad för att företag enkelt ska kunna utbyta och integrera konstruktionsdata. Programmet är lättanvänt tack vare fördefinierade mallar som bygger på branschpraxis och utvecklas ständigt för att möta olika kunders behov.  Hos BRUSH har Sovelia integrerats i Autodesk Vault Professional för effektiv hantering av konstruktionsdata från Inventor och AutoCAD Electrical. Sovelia är dock plattformsoberoende, vilket innebär att det kan användas tillsammans med olika konstruktionsprogram och PDM-lösningar, även i alternativa system som t.ex. SolidWorks, Catia och Creo.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta

BRUSH Electrical Machines, Gareth Williams, +44 794 3847389, Gareth.Williams@brush.euwww.brush.eu

Symetri, Andrew McMahon, +44 1924 266 262, andrew.mcmahon@symetri.comwww.symetri.com

 

 

Kontakt

Andrew McMahon,
Andrew McMahon E-postAndrew.McMahon@symetri.com Telefon+44 79 70 79 25 55