Kontakt

Undrar du över något? Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig så fort som möjligt!

Eller ring oss

Andreas Näsman, Sales Manager Sweden
Andreas Näsman Sales Manager Sweden E-postandreas.nasman@symetri.com Telefon+46 31 703 40 05

ScandiNova

Satsar på PLM-systemet Sovelia – en förutsättning för fortsatt tillväxt.

Klicka på bilden för att starta filmen där Scandinovas konstruktionschef Per Benkowski berättar om vilka vinster de fick genom att införa Lean PLM med stöd av Symetri.

Scandinovas patenterade lösning för pulsgeneratorer, som har en nyckelfunktion inom röntgen, cancerbehandling och partikelacceleratorer, är en efterfrågad produkt på marknaden. Genom att använda sig av halvledarteknik, som Scandinova i princip är ensamma om på marknaden, har man kunnat ta fram produkter som är mindre, billigare och mer tillförlitliga än den gamla rörtekniken.

-Vår satsning på ett PLM-system är en av pusselbitarna i att kunna leverera stora volymer i framtiden. Vi vet att det ofta sker ombyggnationer och förändringar på plats hos våra kunder, och därför kommer det att krävas att vi har spårbarhet på deras system i framtiden. Då måste vi ha ett PLM-system med en levande struktur, inklusive godkännandeförfarande, så att vi kan arbeta vidare med kundens system även när det har lämnat vårt företag, säger Per Benkowski, konstruktionschef på Scandinova.

 

Behov av spårbarhet och godkännandeförfarande ett av grundkraven

Att valet föll på Symetriss egna PLM-system Sovelia är ingen slump. Lösningen smälter bra in i Scandinovas befintliga IT-miljö och uppfyller samtliga av företagets krav som bl a spårbarhet och godkännandeförfarande.


-Vår tidigare satsning på Autodesk Inventor som konstruktionssystem och Vault som PDM-system var vi nöjda med och ville behålla. Däremot hade vi behov av ett användarvänligt och skalbart PLM-system med godkännandeförfarande som var väl integrerat med Inventor och Vault. Eftersom Sovelia uppfyller samtliga krav var beslutet att investera enkelt att ta, menar Per Benkowski.

 

Standardiserad PLM-lösning som går att växa i

För Scandinova är det viktigt att PLM-systemet är en standardlösning så att man kan starta enkelt och växa i lösningen. 

-Symetris möjlighet att integrera vår befintliga CAD- och PDM-miljö med ett standardiserat, lättanvänt  och skalerbart PLM-system var några av hörnstenarna i vårt beslut att välja dem som partner. 

Och Per fortsätter:

-Deras  PLM in a box-lösningar, med färdiga templates och förinställda värden för t ex ärendehanteringen, ökade vår vilja att investera i Sovelia. Vi gillar även möjligheten att vi kan frysa en struktur, ge den ett eget serienummer och efteråt modifiera strukturen.

 

Lätt att använda, snabbt att implementera

PLM-projektet hos Scandinova omfattar ett Symetri-standardiserat införande av Vault Workgroup för hantering av filer från AutoCAD och Inventor. Sovelia hanterar den kompletta produktstrukturen samt övrig icke CAD-baserad information. 

– Med detta skapas ett system som är lätt att använda och med kort implementationstid där all produktrelaterad information hos Scandinova finns centralt lagrad och åtkomligt såväl internt som externt, säger Mikael Åkerlind, Symetri. 

Scandinovas lösning omfattar ett flertal områden som CAD-integration till AutoCAD och Inventor via Vault Workgroup, hantering av original-CAD-data (Inventor) via Vault Workgroup, generering av neutralformat (DWF, DXF, PDF och STEP), hantering av icke CAD-baserade filer (Document Management), item- och BOM-hantering, installed Base Management, dataaccess via full klient eller via webbgränssnitt samt koppling till affärssystemet Monitor.

Andreas Näsman,
Andreas Näsman E-postandreas.nasman@symetri.com Telefon+46 31 703 40 05
Leif Brink,
Leif Brink E-postLeif.Brink@symetri.com Telefon+46 651 76 04 75
Torbjörn Rask,
Torbjörn Rask E-postTorbjorn.Rask@symetri.com Telefon+46 243 785 61