Kontakt

Undrar du över något? Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig så fort som möjligt!

Eller ring oss

Andreas Näsman, Sales Manager Sweden
Andreas Näsman Sales Manager Sweden E-postandreas.nasman@symetri.com Telefon+46 31 703 40 05

Lidan Marine

Minskat antal fel med Lean PLM-systemet Sovelia. Sovelia utgör basen för att lösa de problemområden som man initialt valt att fokusera på, nämligen att knyta ihop konstruktionssystemet med affärssystemet.

Minskat antal fel med Lean PLM-systemet Sovelia hos Lidan Marine

Lidan Marine, som konstruerar och tillverkar vinschar och hanteringssystem för i huvudsak marint bruk, valde att ta nästa steg i sin produktutveckling genom att investera i PLM-systemet Sovelia. Den tidigare konstruktionsmiljön hade inte någon automatisk koppling till affärssystemet vilket medförde mycket manuellt jobb och dubbelinmatning av information. Nu har man valt Sovelia som bas för att lösa de problemområden som man initialt valt att fokusera på, nämligen att knyta ihop konstruktionssystemet med affärssystemet.

 

Utmaning: 

  • Snabbt växande konstruktionsavdelning
  • Ökat behov av att arbeta mer effektivt 
  • Ingen automatisk koppling mellan konstruktionsmiljön och affärssystemet vilket medförde mycket manuellt jobb och dubbelinmatning av information.

Lösning: 

Valde Lean PLM-systemet Sovelia för att få en säkrare process, öka återanvändningsgraden av konstruktioner genom hela kedjan och ta bort behovet av manuell hantering i flera led.

  • Samtliga konstruktörer är utbildade i Sovelia
  • Artikelstrukturen från CAD-miljön är sammankopplad med affärssystemet Monitor för att få en styrd process för frisläppande av ritningar.
  • Integrationen med affärssystemet säkerställer att produktion, inköp och leverantörer enbart kan använda godkända stycklistor och ritningarna.

Fördelar:

  • Förenklad artikelhantering. Nu sköts den direkt i Inventor istället för som tidigare i Monitor.
  • De slipper det manuella jobb de tidigare gjort och eliminerar felkällor.
  • Ökad återanvändningsgrad av konstruktioner genom hela kedjan

 


– Sovelia är definitivt ett system för oss att växa i. Vi ser tveklöst att vi i framtiden kommer att kunna göra stora tidsvinster, dels för att vi får en säkrare process där vi ökar återanvändningsgraden av konstruktioner genom hela kedjan, dels för att vi tar bort behovet av manuell hantering i flera led, säger Henrik Eriksson, teknisk chef på Lidan Marine och en av initiativtagarna till införandet av PLM.

Andreas Näsman,
Andreas Näsman E-postandreas.nasman@symetri.com Telefon+46 31 703 40 05